Posts

Showing posts from June 13, 2009

Sempena Hari Keluarga Negeri Sembilan

salam kepada sekian makhluk di bumi ini,
bersempena dengan hari keluarga anak2 negeri sembilan yang bakal berlangsung kurang dari 10 hari dari sekarang,saya ingin membuat ucapan dasar dan harapan saya kepada semua anak-anak negeri sembilan dibumi Mesir ini,ya,memang tak dinafikan sering kali orang mempertikaikan saya sebagai seorang yang ada kaitan dengan negeri sembilan atau tidak,rasa-rasanya tidak perlu saya jawab dalam ruangan kali ini,kerana pada kali ini jari-jemari yang seronok menari-nari untuk menekan papan ini adalah untuk membicarakan tentang harapan sempena hari keluarga yang bakal berlangsung.
Sepertimana yang kita ketahui hari keluarga adalah satu wasilah untuk kita mengumpulkan kesemua anak-anak negeri sembilan di Mesir ini,jadi pelbagai sudut kita kena lihat bagi memastikan mutu dan hasil yang kita perolehi selepas dari program ini,besarlah harapan saya untuk melihat ukhwah yang selama ini hebat dikalangan anak-anak negeri sembilan menjadi lebih erat dan kukuh sehingga t…

Lagu Tema Hari Keluarga Negeri Sembilan

Judul : Setanggi Kasih
Album : Qiblat
Munsyid : Rabbani


Mari kita nyalakan setanggi kasih yang mewangi
Di seluruh semesta pada sepanjang kembara
Kita akan temui bunga-bunga kebaikan
Hulurkan salam
Bersyukur kepada Tuhan

Hindari kejahatan dengan satu kebaikan
Agar kau kan rasa erti kemanisan iman
Ini setanggi kasih di persada cinta Tuhan
Suburkan cinta kita sesama insan

Tiada selain Tuhan berkuasa mendamaikan
Tiada selain Tuhan yang dapat menyatukan
Pasti kau temui nanti duri-duri permusuhan (kejahatan)
Hadapilah segalanya dengan kesabaran
Dan tempuhilah rintangan dengan keyakinan

Mari kita padamkan nyalaan benci yang membakar
Di sepenuh buana pada seluruh manusia
Kita akan sedari titik-titik persamaan
Taburkan damai
Bersyukur kepada insan

Hindari kejahatan dengan satu kebaikan
Agar kau kan rasa erti kemanisan iman
Ini setanggi kasih di persada cinta Tuhan
Suburkan cinta kita sesama insan

Hulurkan salam
Bersyukur kepada Tuhan

Senilagu: Norman/Yusry/Edry
Senikata: Pahrol Mohd Juoi
OP: KRU Publishing Sdn Bhd
SP: EMI P…

Logo Hari Keluarga Anak2 Negeri Sembilan

Image
Ni logo rasmi yg dicipta oleh abg im n9... Memang die pengalaman dalam bab2 mereka cipta logo nie... Ni pun atas cadangan abg along n9... ;p
Jadi, logo dicipta khas sempena HARI KELUARGA RNSK 2009...

Tema Hari Keluarga RNSK 2009 : Mahabbah Menyatukan Ummah

Maksud Logo:

- kalau kita tengok nampak gambar org happy kan... Maknanya, ikatan mahabbah antara anak2 negeri yg kuat dan jitu.

- Ada no 2009 plak... Cam bese la, semua org tahu kan... Tahun ni 2009 kan...

- Dan warna yg terdapat pada logo iaitu warna hitam, merah dan kuning untuk menunjukkan anak-anak negeri sembilan.

Itu saja yg saya dapat huraikan daripada logo yg dicipta oleh abg im n9...
Simple, Mudah, Ringkas dan Padat...

Semoga Allah memudahkan perjalanan Hari Keluarga RNSK 2009... Ameen...
Insya Allah...

Pahlawan,
Along

Promo Hari Keluarga Anak2 Negeri Sembilan-Mesir

Image
salam sejahtera kepada semua...
marilah kita sama2 memeriahkan hari keluarga anak2 negeri sembilan di mesir.

Gempur Kembali

Kehadapan sahabat2 yang setia melayari blog ini,jutaan terima kasih sebab sudi mengunjungi blog yang serba dhaif ini,dan penulis yang baru menjinak2 kan diri dalam bidang penulisan ini..
Sudah lama rasanya tidak menulis ape2 dalam blog ni.
Tetibe arini rasa nak menulis,
Alhamdulillah pada 6hb Jun yang lalu telah berakhirnya musim imtihan yang amat digeruni bg setiap pelajar.Dan bagi kami amat bersyukur kerana dapat menghadiri kesemua madah bagi fasl 2 ni.Yela,seperti yang jita semua sedia maklum,di bumi Mesir ini sumenye bergantung pada rezeki ALLAH,kalo bukan kehendakNYA,mungkin kita xdapat nak g amek imtihan.Maka kita hendaklah berbanyak2 bersyukur ke hadrat ALLAH YANG MAHA ESA.
Bersempena ngan pengakhiran imtihan ini,saya ingin mengingatkan sahabat2 kebih2 lagi diri saya ini,bahawa tugas kita sebagai penuntu ilmu ALLAH dimuka bumi ini tidak berakhir dengan berakhirnya imtihan,tetapi berakhirnya imtihan ini adalah satu permulaan atau satu kesinambungan untuk kita terus-menerus menuntut …