Posts

Showing posts from May 23, 2010

akhir zaman...sume rase yang terdedah tu kebebasan......

hari ni saje2 layari akhbar2 malaysia...selak punya selak,terjumpa la keratan ni...
pening bace benda ni...apela pelik sangat manusia akhir zaman ni....malas nak komen...da dekat sangat kiamat ni,,,,mari same2 baca....

(link)

Dari purdah ke bikini
Rima berjaya meraih gelaran itu dan serata dunia bergema dengan kata-kata Arab woman crowned Miss USA, impaknya mungkin berbeza.SETELAH lama terperosok di dalam kepompong, sebahagian wanita Arab kini semakin menebarkan warna sang reramanya.

Lari daripada stereotaip yang sering digambarkan pada diri mereka seperti berjubah, berkelubung dan 'lebih gemar bersembunyi', mereka kini semakin berani menghapuskan wajah klise itu.

Kejayaan bersejarah wanita Arab berketurunan Lebanon, Rima Fakih yang dimahkotakan sebagai Ratu Cantik Amerika Syarikat (AS) minggu ini bagai cuba menyampaikan mesej bahawa wanita Arab kini semakin bebas, berfikiran terbuka dan seksi.

Memang benar penglibatan wanita Arab dalam pertandingan ratu cantik bukanlah perkara baru.…

Hampir ke kemuncak...

Image
hari demi hari ku hitung....makin dan semakin hampir,sedar-sedar masa bagi menduduki exam semakin hampir, bahkan tenat.huhuhu... Bagi Kuliah Syariah Islam tahun 4 Kaherah, kami akan menjalani exam semester 2 pada 2 Jun ini / Rabu...
usaha masih diteruskan....
moga2 mendapat kesudahan yang baik ....ameen...